diumenge, 13 de maig del 2012

Maduixes: Clafutis, amb Fulles de Menta.




  Maduixes. Maduixes i Primavera, i sensualitat, sucoses. Mmm! Un mossegada molsosa, i la boca se'ns omple del seu suc dolç, àcid. Ens vénen tantes coses al cap!
  La caloreta, arribar de l'escola a casa, amb els mitjons de l'uniforme abaixats, el jersei penjat a la cintura, adolescents, amb les galtes enceses i trobar una macedònia de maduixes, amb les seves rodanxes de plàtan i i trossets de taronja, per acompanyar el berenar; amb el seu vinet moscatell incorporat, tan dolça...llavors eren igual les vitamines... Ja era temps de, tot i les exigències de l'uniforme, treure'ns roba, els mitjons, curts, el polo de màniga curta, i les faldilles a l'aire. I tot això sempre amb maduixes. Maduixes del nostre Camp, això si, dels masos, saboroses. Quin gust especial...
   Avui vaig a provar una d'aquestes receptes gormandes, llépoles, diríem per aquí, i al mateix temps sofisticades. per variar i per engreixar una mica el nostre Ego amb un pecadet venial. No comptem calories. es tracta d'uns clafutis una mena de flams amb farina.
   He de dir, que és una recepta treta d'un blog amic, http://turbigo-gourmandises.blogspot.com.es/, francès i és clar, això si, adaptada per mi.




Ingredients

300gr de maduixes del Camp
2 Ous
30gr de Sucre
10cl de Llet
20cl de Nata líquida
40gr de farina
Unes fulles de Menta
Una mica de mantega


       Per a fer aquests clafutis necessitarem uns motlles individuals com de flam, d'uns 25cl.
    Barregem ben bé els ous amb el sucre en un bol.




  Hi anem afegint la farina tamisada, i poc a poc l'incorporem, fins que blanquegi. Ara Hi tirem la llet i la crema de llet, poc a poc, que quedi sense grumolls, bastant líquid. Agafem unes fulles de menta tallades en juliana i les hi posem, la menta hi lliga molt amb les maduixes.
  Abans haurem preparat les maduixes a trossos, de la mida d'una ungla, i els posarem als motlles muntats amb una mica de mantega.






     Ja hi podem abocar el líquid, els espolsem amb una mica de sucre, pot ser sucre de llustre, i posar- ho al forn que tindrem a 180º. caldran uns 25m i ja estarà, ho comproveu punxant al mig, s el punxó ha de sortir net. Si ho volguéssim fer amb un motlle gros el temps de cocció seria d'us 3/4 d'hora i el forn cal que estigui a 200º, de totes maneres vigileu sempre per què tot depèn del forn.





Ho serviu una mica tebi, tot i que fred també és bo.
Unes bones postres, per un bon àpat.
O un bon berenar!


















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

M'encanta que em deixis un comentari/ Je suis très heureuse de ton commentaire