dimarts, 3 d’abril del 2012

Temps d'Ous. Ous Cocotte amb Formatges

     Primavera, renàixer, nàixer. Les flors, els insectes i com no, els moixonets. I és clar ous.
   Aquests dies de naixements, són dies d'ous, ous per Pasqua, de xocolata, pintats; ous que es regalen, s'ofereixen en senyal de bons desitjos.
   Els ous, els ous de sempre, ara potser, degradats, menystinguts, adulterats. Però encara som molts els que ens agrada el gust simple i pur de l'ou; això si, busquem ous de qualitat, frescos, de confiança, i retrobem aquest gust natural. Perquè l'ou és pur, no porta res afegit, és l'exemple de la vida concentrada en estat natural, cóm ha de ser dolent? Colesterol, el mínim i no tant dolent com el que es troba en molts productes industrials o en moltes carns, i si l'associem amb la seva clara, les contra indicacions són mínimes i en canvi els beneficis molts; ferro, proteïnes, vitamines A, B, E.
   I ara és el moment! Per això us passo aquesta recepta suau i interessant nutritivament. Ous en cocotte, que podrien ser amb espàrrecs, tomata, però jo hi he posat formatges que tots podem tenir a mà , introduint làctics que pot ser a mida pels nens.


Ingredients

1 ou per cocotte
2 iogurt per 8 cocottes
4 cullerades de Roquefort
8 cullerades de Camembert de llet crua
4 cullerades de Reblochon
Una mica de mantega
Melmelada de maduixa
1all, julivert
Sal, oli, pebre
Formatge ratllat, Gruyere



    Primer agafem la cocotte i la muntem de mantega ( ja sabeu, que sigui bona). A part, piquem l'all, barrejant-lo amb el iogurt, sal, i un rajolinet d'oli, per damunt hi afegim julivert picat fresc. Aquesta barreja l'anem abocant a cada cocotte, i al damunt hi posem l'ou i hi tirem una miqueteta de sal. Finalment en 4 cocottes, hi posem una cullerada de Camembert i una de Reblochon (pot ser qualsevol altre formatge mantegós, de qualitat, que no sigui gaire pastós). En les altres 4 hi posem Camembert i Roquefort. És important que els formatges siguin autèntics, de qualitat, al mercat hi ha moltes imitacions i formatges comercials que en canviarien el gust. També hi posem una culleradeta de la melmelada, o d'alguna confitura de fruites vermelles. Hi tirem formatge ratllat per damunt i ara és el moment de tenir el forn calent, a uns 180º, i de posar-hi les cocottes, uns 15 minuts. Haurem de vigilar que es vagi fent la clara sense que ho faci el rovell, i abans d'acabar la cocció, pujar el foc a 250º i gratinar-ho.





Que vagi de gust!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

M'encanta que em deixis un comentari/ Je suis très heureuse de ton commentaire