divendres, 6 d’abril del 2012

El Bescuit: Pa de Pessic.



   La base d'una bona mona, a la manera tradicional, és un bon pa de pessic, o bescuit, ben senzill. El podeu fer sempre que voleu, ja que tant per esmorzar, con per berenar, és molt bo i fins i tot sa, elaborat sols amb ingredients naturals, amb  pocs greixos, és un coc molt mengívol  i que una vegada el tenim per la mà, és fàcil de fer. El seu secret és que quedi suau i esponjós, i ja veureu que bo sucat amb la llet o acompanyat de xocolata. Pa de pessic, que evocador, m'agrada aquest nom. Els nens se'n lleparan els dits!

   
Ingredients

6 ous
6 cullerades curulles de sucre
6 cullerades grans de farina
Mig sobret de llevat Royal

Barregem els rovells d'ou amb 2 clares, amb el sucre, amb el batedor, elèctric si cal, fins que es posa blanc, a punt de cinta. Després hi afegim la farina, tamisada amb el llevat, i ho seguim remenant ben be, fins que torni a quedar ben blanc i surtin bombolles.



Per un altre costat, es munten la resta de clares a punt de neu fort amb un polsim de sal, i, després, es van abocant a la massa barrejant-ho tot d'una manera homogènia.



Preparem el motlle passant-hi oli i, si cal, l'espolsem de farina. Hi avoquem la pasta.
Una vegada al motlle, si és per a fer mona mirem que sigui amb les parets inclinades, ens pot servir una paella fonda, d'arròs, ho posem al forn a 180º durant uns 30/35 min. Comprovem si ja està fet amb un punxo, si quan punxem al mig. surt sec és que ja està.
Ho podem desmotllar de seguit, i col.locar el pa de pessic en una plàtera amb una blonda. Una vegada a la plàtera l'espolsem amb sucre de llustre i ja ens el podem menjar. A no ser que féssim... La Mona.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

M'encanta que em deixis un comentari/ Je suis très heureuse de ton commentaire